Turistainform.hu

HOTEL  
HOTEL GIZELLA
 
Cím: 8200 Veszprém, Jókai u. 48.
Telefon: (+36 88)
579-490
Fax: (+36 88)
579-491
E-mail:
info@hotelgizella.hu
WEB:
www.hotelgizella.hu
 
   


HOTEL nagyobb térképen való megjelenítése

 
Diákcsoport fürdőszoba vonat TV a szobában tenisz telefon a szobában taxi szobai játékok zenés szórakozó hely szauna repülőtér reggeli posta asztalitenisz pénzváltó parkoló orvos internet elérhetőség múzeum műemlék mozgássérülteknek alkalmas mosási lehetőség légkondícionált szobák saját állat bevihető közös helyiség vásárlási lehetőség könyvtár konferencia terem kilátó játszótér horgászási lehetőség gyógyszertár fodrász sportpálya fedett parkoló étterem értékmegörző csomagmegörző cukrászda busz minibár bár bankkártya kerékpár kölcsönzés kerékpár tároló vitorlázás strand fedett uszoda tűzrakó hely túrázási lehetőség sátrazási lehetőség lovaskocsikázás lovaglás konyha kerti sütő hajó
 
Az első magyar királyné nevét viselő Gizella Hotel*** és Étterem Veszprém történelmi városrészében, a vár tövében helyezkedik el, ahol a város történelmi magja és természeti szépségének legmegkapóbb csodái, a Szent Benedek-hegy, a tövében csordogáló Séd patak és a vár összeérnek.
A több, mint 200 éves műemléképületben a múltból örökölt patinás környezet ötvöződik korunk egyszerű, természetes eleganciájával.

Az épület történetéről...
A szálloda épülete Veszprém egyik legrégebbi negyedében, a már az Árpád korban létező Szent Katalin váralja település területén található. A városrész nevét az 1240-ben alapított zárdáról kapta.
A Jókai utca 48. számú épület egy korábbi barokk ház falainak felhasználásával a 18. században épült a káptalani jószágkormányzóság számára. Kisebb belső és külső változtatásokkal lényegében a késő barokk jellegét megőrizve maradt ránk. Egykor földszintjén az utca felőli traktusban üzletek voltak. A földszint többi helyiségében és az emelet egy részén irodák helyezkedtek el. A telken álló, az udvart körbefoglaló különböző melléképületeket mára elbontották.
A 18. század végén átépítették úgy, hogy a földszinti mélyebb járószintek megtartásával megmagasították az épületet. Lényegében ekkor alakult ki az épület mai boltozatrendszere. A 19. század végén, illetve a 20. század elején megemelték a járószintet, ami összefüggésben lehet a Séd-patak áradásaival. Erre az időre tehető a földszinti nyílások ablakká alakítása, valamint a homlokzatok mára fennmaradt külső képe is. 1945 után megszűnt az épület káptalani jószágigazgatósági funkciója és iskolává alakították át.
2002 áprilisában ebben az épületben- megőrizve barokk jellegét - megnyílt Veszprém egyik legújabb szállodája. Ajánljuk ezt a környezetet mindazoknak, akik szeretnek feltöltődni a természet és a tradíciók szépsége által. A hotel éttermének szellemisége is ezt sugározza. A vár ódon, hangulatos utcáihoz, tereihez közvetlen lépcső vezet fel. A festői patakpart és a veszprémi belváros ideális sétákat kínál.
A szálloda mellett ostromlépcső vezet fel a vár ódon, hangulatos utcáihoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk. A festői patakpart és a veszprémi belváros ideális sétákat kínál. Ajánljuk ezt a környezetet mindazoknak, akik szeretnek feltöltődni a természet szépsége és a tradíciók élménye alatt.

Szobák és szolgáltatások bemutatása

- Hotelünk modernül berendezett boltíves illetve 200 éves gerendázattal ékesített szobái közel 50 vendég együttes elhelyezésére nyújtanak lehetőséget.

- A 22 db fürdőszobás szoba televízióval, telefonnal, minibárral, légkondicionálóval felszerelve szolgálja a vendégek kényelmét.

- A háromszintes épületben felvonó üzemel.

- Speciálisan kialakított lakosztályunk mozgáskorlátozottak számára is megfelelő kényelmet biztosít.

- Az autók zárt parkolóban helyezhetők el.

 


szoba:
Kétágyas szoba

Egyágyasként (1 főre)

Tetőtéri szoba 15.000,-Ft/éj   Standard 18.000,-Ft/éj   Superior 20.500,-Ft/éj

Kétágyasként (2 főre)     Tetőtéri 19.000,-Ft/éj   Standard 21.500,-Ft/éj   Superior 24.500,-Ft/éj

Lakosztály

Lakosztály (1 főre) 25.200,- Ft/éj

Lakosztály (2-4 főre) 31.500,-Ft/éj      

Gyermekeket 4 éves korig a szülők szobájában ingyenesen, 4-12 éves korig pótágyas elhelyezéssel 4.600,-Ft-ért szállásoljuk el.
13 éves kortól a pótágy 5.700,-Ft.

Kutyákat, házi kedvenceket 2.400,-Ft felárért fogadunk.

 


Áraink szobánként és naponta értendőek, tartalmazzák a bőséges, svédasztalos reggelit, és az általános forgalmi adót.
Az idegenforgalmi adó külön kerül felszámításra, melynek mértéke 400,- Ft/ fő/ éj.

Áraink egész évre érvényesek.


Az árváltozás jogát fenntartjuk

 


 

adatok lezárva: 2012.10.16.

 

 

  Hőtérkép

Felhőkép
www.idokep.hu

 

 

 

PANZIÓ
ÜDÜLŐHÁZ, APARTMAN
KULCSOSHÁZ,
FALUSI SZÁLLÁSHELY
DIÁKSZÁLLÓ
KEMPING
EGYÉB SZOLGÁLTATÁS
 

 

Hirdetési információk


utolsó frissítés
2012.10.16. 17:47

Free Counters


Utazásainkhoz kizárólag a
DI-MAP Bt.
térképeit használjuk!


www.dimap.hu


Minden jog fenntartva!
Kiadó: Bezzeg Bt.

1118 Budapest, Hegyalja út 72.

Telefon: (+36 1) 319-9029
Telefon: (+36 20) 971-6057
e-mail:
szerkesztoseg@t-online.hu


Oldalunkat a
www.foldetmerek.hu
oldal támogatja.